Foto
­­­­­­­­­­­­­­­Met blijdschap in het hart kan ik u meedelen dat ik momenteel ergens in de lucht hang tussen België en Portugal.
En ik heb geluk want door een nooduitgang vlak naast mij kregen mijn benen plots abnormaal veel ruimte.
Weg van de sneeuw, weg van de kou, van het kloteland, dat België eigenlijk toch is.

Vorige week deed ik een laatste keer aan sadomasochisme deze winter, door bij vriestemperaturen 4de te worden in de eerste manche van de DVV Running Tour, ‘Dwars door Dendermonde’. U wil me er ongetwijfeld op wijzen dat de lente dan al bezig was. Weet ik, maar ik vind ‘winter’ gewoon veel toepasselijker.
4de dus, een opsteker! Thomas De Bock was outstanding maar daarachter waren de verschillen vrij klein. Ik finishte mijn 10km in 31’42” op een handvol seconden van het podium.
Goed voor het vertrouwen en een ideale opstap naar de stage. Ik moet toegeven dat daar waar ik vorige jaren blaakte van zelfvertrouwen, nu de twijfel zich een weg zocht. Tot zondag dus.

Next stop, Monte Gordo. Daar wil ik de komende tien dagen mijn conditie verder uitbouwen in functie van de zomer. Het voorspelde weer klinkt niet helemaal zomers maar daar maak ik me geen zorgen om. 20°C zal aanvoelen als een hittegolf. Als er een ding is wat ik afgelopen winter geleerd heb, is het om altijd positief te blijven denken. En te genieten van kleine dingen. Van Pasen, van de werken van Spartacus, van een zonnetje door het raampje en van een zonnetje naast mij. Always look on the... side of life.

Gegroet, een herboren salonloper




Leave a Reply.